Offentligt tilskud fra regionen til høreapparater

Såfremt din hørelse er påvirket, du har en hørenedsættelse og dit høretab kræver behandling, kan du med stor sandsynlighed få et offentligt tilskud.

Med en høretest fra Høreklar, kan vi hjælpe med at undersøge og analysere din hørelse og vurdere om den er behandlingskrævende. Vores høreprøve er ganske gratis, uforpligtende og udført i dit eget hjem – ganske enkelt, nemt og bekvemt.

Vi hjælper dig med at udfylde og indsende ansøgningen til regionen, for at kunne indhente dit offentlige tilskud, såfremt du har et dokumenteret høretab.

  • Er du førstegangsbruger, skal du have vores gennemgående høreprøve fra en af vore hørespecialister, samt en ørelæges henvisning. Denne henvisning hjælper vi ligeledes med, da vi har et samarbejde med en online ørelæge, der gør brug af InHEAR projektets protokol. Såfremt han mener der er noget der skal undersøges nærmere, vil i blive henvist til en lokal ørelæge, da der skal kigges fysisk på jer.
  • Er du erfaren høreapparatsbruger, kan du søge om nyt tilskud fra regionen hvert 4 år. Er du i tvivl om hvor gamle dine eksisterende høreapparater er, kan du altid ringe ind til din region og høre hvilken dato du sidst gjorde brug af dit offentlige tilskud. Så er der klare linjer.

Dette 4-årige tilskud fra regionen, kan du frit vælge at gøre brug af på 2 måder:

  • En privat høreklinik.
  • Det offentlige sygehusvæsen.

Fordelen ved at bruge dit tilskud ved en privat høreklinik er oftere kortere ventetider, behandling, tilpasning samt justering i dit eget hjem, med andre ord:

Hjælp til din hørenedsættelse når du har behov for det.

Det offentlige tilskud kan bruges, uanset om du har behov for behandling med nedsat hørelse på et eller 2 ører. Fra d. 1 januar 2024 er tilskuddet på:

  • 4.386 kr. for behandling til et øre.
  • 6.804 kr. for behandling til begge ører.

Ved Høreklar, kan vi tilbyde høreapparater på flere måder:

  • Du kan få høreapparater, der er dækket fuldt af det offentlige tilskud – det vil sige høreapparater uden egenbetaling for høreapparat samt tilpasning.
  • Du kan bruge tilskuddet sammen med en evt. egenbetaling, derved kan du få høreapparater der har en mere avanceret teknologi. Høreapparater der bedre passer til dig og dine behov, uden at gå på kompromis med lyd- og livskvalitet.

Ved begge ovenstående løsninger tilbyder vi hos Høreklar en serviceordning, så vi efterfølgende kan komme ud og servicere lyden for dig i de næste 4 år.  

Vi står klar med rådgivning og vejledning, så du får dét høreapparat, der passer bedst til lige præcis din hørenedsættelse, situation og behov.

Fordele ved at vælge os som privat forhandler:

I det offentlige er der ofte lange ventetider, både ved høreprøve, udlevering af høreapparater og til efterfølgende kontrol/justeringer. Det betyder helt konkret, at der kan gå lang tid uden du får den optimale hjælp med din hørelse. Det er ikke tilfældet hos os, hvor du hurtigt vil komme til første konsultation i dit eget hjem – ganske enkelt.